Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
Odpowiedz

pomoc w pracy magisterskiej

09 lip 2016, 15:06

Witam wszystkich :)
Piszę pracę magisterską dotyczącą poszukiwań genealogicznych dotyczących obszaru Wielkopolski - dokładny temat pracy brzmi: Badania genealogiczne dotyczące terenu Wielkopolski: możliwości badawcze i stan aktualny. Chciałabym prosić o opinię jak najwięcej osób - Jakie podejście mają archiwa (chodzi mi tutaj o pracowników archiwów, przede wszystkim tych, którzy pracują w pracowni naukowej oraz wykonujących kwerendy oraz wystawiających metryki) w Wielkopolsce - zarówno państwowe jak i archidiecezjalne - do genealogów amatorów, osób przeprowadzających na zamówienie kwerendę oraz osób zamawiających metryki lub kwerendy genealogiczne? Co mogłyby zmienić w swojej działalności oraz podejściu do użytkowników? Czy archiwa powinny prowadzić szerszą działalność popularyzatorską dotyczącą genealogii na terenie Wielkopolski?
Będę bardzo wdzięczna za jak największą liczbę odpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam,
Ala
Ostatnio edytowano 10 lip 2016, 08:41 przez ala1992, łącznie edytowano 1 raz

Re: pomoc w pracy magisterskiej

09 lip 2016, 19:18

Kochani,

pomóżcie proszę Ali.
Znam Alę, to przesympatyczna dziewczyna która bez Waszej pomocy niewiele zdziała.
Im więcej odpowiedzi tym lepsza, bardziej wiarygodna i wartościowa praca.
Zresztą to nie pierwszy raz, kiedy studenci doceniają naszą wiedzę i doświadczenie!
Mam nadzieję, że nie odmówicie jej prośbie :)

09 lip 2016, 20:45

Asiu,
Już przed Twoim wpisem napisałem do Ali PW. Myślę, że tak będzie lepiej, bo nie wszyscy chcą się dzielić swoimi uwagami na forum.

10 lip 2016, 17:34

Też na PW skrobnąłem parę zdań do Ali.
Rekomendacja Asi zrobiła swoje :wink:

Mam nadzieję że to co napisałem będzie choć trochę pomocne.

12 lip 2016, 08:57

Na Was zawsze można liczyć!

Dziękuję :)

19 lip 2016, 21:17

Wszystkie zebrane informacje oraz wypowiedzi będą anonimowe :)
Odpowiedz