Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
Odpowiedz

Gniezno

17 sty 2019, 00:54

Od lat mecze jedna galazke rodziny. Wreszcie dostalem male powiazanie. Niestety FS jak i Szukajwarchiwach nie ma danych za lata. Slub ok 1910. Urodziny na pewno 1916. Slub prawdopodobnie w Gnieznie. Urodziny na pewno. Co moge zrobic by to rozgrysc?

Re: Gniezno

17 sty 2019, 02:30

proszę o więcej danych

17 sty 2019, 14:18

Alojzy Bauza ur 8 marca 1916 w Gnieznie od Stanislawa i Wiktorii Maciejewskiej. To mnie przekazano.
Mam ok 240 Bauzow w mojej bazie danych. Jeden Stanislaw nawet wiekiem cudownie pasuje ur 1886 w Gnieznie sw.Michal. Problem jest by to udowodnic. A wiec zdjecie aktu urodzenia Alojzego 1916 rok.
Slub Stanislawa i Wiktorii powinien zawierac dane jego rodzicow. Szacuje, ze moze slub tez byl w Gnieznie ok 1910 roku +/-5 lat. Stanislaw pochodzil z Gniezna. Rodzina Maciejewskich jest dobrze znana w Gnieznie tak wiec mysle ze tam mieli slub. A wiec zdjecie slubu Stanislawa i Maciejewskiej.

Bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc pokrywajac ewentualne koszty z tym zwiazane. Bardzo mnie zalezy na tym.

18 sty 2019, 18:17

Bardzo dziekuje za pomoc. Problem ma rozwiazany po czesci. Teraz musze dalej szukac.
Czy mozna prosic o pomoc z rozszyfrowaniu miejscowosci skad pochodzi Tomasz Bauza swiadek slubu, ktory mial miejsce 1913 r. w Malachowie parafia Wiktowo.

Obrazek

18 sty 2019, 18:33

Januszkowo .
Widziałam to nazwisko FS Żnin miasto lub Żnin wieś

Pozdrawiam

Ewa M
Ostatnio edytowano 18 sty 2019, 19:26 przez mae10, łącznie edytowano 1 raz

18 sty 2019, 18:35

Bardzo dziekuje chcialem sie upewnic. Daleko od Witkowa ale ludzie podrozowali. W Zninie i oklicach bylo pelno Bauzow.

18 sty 2019, 20:36

Tomasz Bauza może z Jarząbkowo ?
Odpowiedz