Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
15 paź 2020, 11:19
Witam wszystkich
Poszukuję zindeksowanych akt małżeństw za lata 1900 - 1905. Czy takowe są? Strona Poznan Project obejmuje lata 1800 - 1899.
15 paź 2020, 12:08
Z jednych miejscowości są, a z innych nie ma. Jak nie podajesz szczegółów, to nie licz na satysfakcjonującą odpowiedź.
15 paź 2020, 12:53
Panie Kubo
Forum dotyczy rzecz jasna Wielkopolski; również Poznan Project, jeżeli ma Pan wiedzę nt. które miejscowości są zindeksowane to może się Pan nią podzielić.
15 paź 2020, 13:38
Marku,
Odpowiedziałbym tak samo jak Jakub powyżej: „tak i nie”. Wielkopolska ma kilkaset różnych parafii. Czy specjalnie dla Ciebie ktoś ma przesiedzieć kilka godzin i szperając internet wypisać co jest, a czego nie ma?
Ze swojej strony powiem tak: jeśli są to znajdziesz. Jeśli nie ma to możesz dla naszej społeczności je zindeksować.
15 paź 2020, 18:06
Adam91 napisał(a):Ze swojej strony powiem tak: jeśli są to znajdziesz. Jeśli nie ma to możesz dla naszej społeczności je zindeksować.
Niezupełnie, wiem że ludzie posiadają zindeksowane różne miejscowości jeśli chodzi o akta XX-wieczne lecz nie ma tych indeksów w internecie. Trzeba napisać których miejscowości poszukujesz, być może ktoś odezwie się na forum. Jeśli dla przykładu interesuje Cię Grodzisk Wielkopolski to napisz do mnie prywatną wiadomość.
15 paź 2020, 20:35
Dziękuję Macieju za merytoryczną odpowiedź; interesuje mnie Dolsk.