Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
19 lis 2011, 01:48
Dzisiaj na
http://gniezno1966.wordpress.com skan okolicznościowej książki z 1937 roku wydanej z okazji 50-lecia "SOKOŁA" gnieźnieńskiego.
Dużo zdjęć i krótkich biogramów osób związanych z gnieźnieńskim "SOKOŁEM"
21 lis 2011, 13:32
Witam i dziękuję serdecznie za te skany - znalazłam reklamę drogerii mojego Dziadka - skan 83 - nie znałam jej w tej formie. Z tego co wiem, to Dziadek był członkiem wspierającym Sokoła. Znalazłam też nazwisko Antoniego Śmieleckiego - stryjecznego dziadka mojej Cioci oraz jej ciotek: Marii Żórawskiej i Heleny Śmieleckiej - bratanic Antoniego. Powiem o tym znalezisku mojej Cioci - mam nadzieję, że rozwinie temat.
Jeszcze raz dzięki!
Anna G.
21 lis 2011, 22:47
Witam,
Cieszę się, że posiadane przeze mnie informacje się przydały. W najbliższym czasie zamierzam zamieścić Rocznik Archidiecezji Gnieźnieńskiej i Poznańskiej z lat 30-tych XX wieku oraz kolejne skany filatelistyki związanej z Gnieznem, skany etykiet piwnych browaru Niechanowo, skany telegramów ślubnych z okresu międzywojennego, zdjęcia kolejnych tablic pamiątkowych i kościołów oraz kilka artykułów.
Pozdrawiam
Sławek