W projekcie Poznań jest
Parafia katolicka Jaktorowo, wpis 3/1842
Bugumilus Falka (24lat)
Sophia Schramm (24lat)
ojciec: Ignatius Schramm , matka: Marianna Przybylanka
akt oryginalny w archiwum archidiecezjalnym w Gnieźnie
Zwróciłam się do Archiwum Arcydiecezjalnego w Gnieźnie z prośbą o skan zapisu tego aktu (również o dokumenty dot. wpisów urodzeń itp) i odpowiedzieli mi - też cytuję "[W sprawie urodzenia Augusta Falka - przejrzano księgi z parafii Chojna i
parafii Wągrowiec za lata 1842-1843 i nie znaleziono Augusta Falka.
W sprawie ślubu Bogumiła Falka i Zofii Schramm - dysponujemy księgami
ślubów z parafii Jaktorowo za lata 1704-1757 i od 1854 r. Nie mamy ksiąg
ślubów w okresie 1757-1853, jest luka."
Proszę o jakąś wskazówkę gdzie szukać. Może indeksujący (nie wiem kto) coś podpowie.
Roma Rogacaka
Pytanie dot. miejsca gdzie przechowywany jest oryginalny akt
Re: Pytanie dot. miejsca gdzie przechowywany jest oryginalny
Indeksujących można znaleźć przeglądając "Zawartość bazy danych" Projektu.Roma333 pisze:Proszę o jakąś wskazówkę gdzie szukać. Może indeksujący (nie wiem kto) coś podpowie.
Dla Jaktorowa brzmi to tak:
Jaktorowo (komplet) | 1838-1899 | Liczba zapisów: 466
Indeksowali: Rob Sovinski, Tomasz Jankowski, Mikołaj Macioszek, Wojtek Jędraszewski (korekta)
Dostępne od: 7.04.2006
Ostatnio zmieniony 19 sie 2024, 12:50 przez Inka N., łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam serdecznie
Inka
Inka
-
mikolaaj18
- Imię i nazwisko: Mikołaj Macioszek
wysłałem mailaRoma333 pisze: Proszę o jakąś wskazówkę gdzie szukać. Może indeksujący (nie wiem kto) coś podpowie.
Roma Rogacaka
Pozdrawiam. Mikołaj M
Dzięki, ale nadal nie rozumiem. Czy jest ten akt w Archiwum Arcydiecezjalnym w Gnieźnie a nie mogą go odnaleźć. Czy istniały te dokumenty w momencie indeksacji a nie są teraz udostępniane?
Tzn. Czy mam dać sobie spokój bo nic już nie znajdę???
Wiem, że mało wiem ale chciałabym zrozumieć.
Pozdrawiam
Roma Rogacka
Tzn. Czy mam dać sobie spokój bo nic już nie znajdę???
Wiem, że mało wiem ale chciałabym zrozumieć.
Pozdrawiam
Roma Rogacka
- wojciech
- Imię i nazwisko: Wojciech Jędraszewski
- Kontakt:
Dzień dobry
Indeksowałem tą miejscowość, ale to było 18 lat temu i już nie pamiętam czy ten wpis to ja, czy może kto inny. Najlepiej będzie wiedział Łukasz Bielecki - główny wykonawca i administrator projektu.
Wojtek
Indeksowałem tą miejscowość, ale to było 18 lat temu i już nie pamiętam czy ten wpis to ja, czy może kto inny. Najlepiej będzie wiedział Łukasz Bielecki - główny wykonawca i administrator projektu.
Wojtek
-
mikolaaj18
- Imię i nazwisko: Mikołaj Macioszek
akta ze względu na tragiczny stan zachowania znajdowały się w tzw. aktach brudnych, dokąd po zindeksowaniu powróciły i nie są dostępne.
Pozdrawiam. Mikołaj M
Wojtku,wojciech pisze:już nie pamiętam czy ten wpis to ja, czy może kto inny. Najlepiej będzie wiedział Łukasz Bielecki - główny wykonawca i administrator projektu.
ja myślę, że Romie mniej chodzi o to, kto osobiście "maczał w tym palce", a bardziej o to, jak to możliwe, w momencie indeksacji do PP akt był dostępny, a teraz już nie jest. Czyli np. czy indeksujący korzystali poza źródłami z AA, AD, AP itd. również z innych źródeł (np. Mikrofilmy z FS) czy też po prostu AA z jakiegoś powodu nie kooperuje
I już się wszystko wyjaśniło!
Pozdrawiam serdecznie
Inka
Inka