cmentarz Środa Wielkopolska

Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
ODPOWIEDZ
kol

cmentarz Środa Wielkopolska

Post autor: kol »

PROSZĘ O POMOC
Tajemnicą, jak dotychczas, pozostaje data i miejsce zgonu Władysława Jankowskiego (1846 -?), syna Józefa (1802-1868), kpt. Wojsk Polskich z powstania listopadowego i Wiktorii z Łopińskch, wnuczki Józefa Zeidlera, kompozytora. Zmarł być może w ŚRODZIE WIELKOPOLSKIEJ albo w Dalewie. Na cmentarzu w Środzie Wlkp. znajduje się grobowiec rodziny Jankowskich. Nie wiem czy tych poszukiwanych Jankowskich? Matka Wiktoria jest zapisana na Cmentarzu Zasłużonych Wielkopolan w Poznaniu. Wpis o ojcu wątpliwy, gdyż pochowany został na innym cmentarzu w Poznaniu. W Środzie interesujący grobowiec ma nast. numerację – Sektor IV, Rząd 14, Grób 9. Ktokolwiek by mógł sprawdzić w ŚRODZIE WIELKOPOLSKIEJ, czy zostały zapisana tam jakiekolwiek nazwiska lub sprawdzić w administracji cmentarza, proszony jest o kontakt. Dziękuję.
Przy okazji – żonę właśnie z tych Jankowskich z Poznania miał Piotr Zeidler, syn Józefa i Barbary z d. Schlabs, ale to już inna historia. Dziękuję z góry
Ryszard Kołodziejczak
kol

Re: cmentarz Środa Wielkopolska

Post autor: kol »

Dziękuję już załatwione. Nie wymieniam osoby, bo info. otrzymałem na priv. i nie wiem, czy sobie tego życzy. Jest ok.!
Ryszard Kołodziejczak
Awatar użytkownika
Talos

Re: cmentarz Środa Wielkopolska

Post autor: Talos »

Witam,

Również i ja poszukuję na tym cmentarzu fotografii grobowca Stanisława Kubiaczyka - sektor: XVII, rząd: 16, nr grobu: 5 (https://groby-sroda-wlkp.com.pl/#/peopl ... is%C5%82aw), za wykonanie której byłbym naprawdę wdzięczny.

Obrazek
Pozdrawiam - Wiesław
ODPOWIEDZ