Witam.
Joachim Karol Draheim urodził się 9 VIII 1908 r. w Pakości. Poszukuję wszelkich info na Jego ( i najbliższej rodziny) temat. Z góry WIELKIE dzięki.
Joachim Draheim
Re: Joachim Draheim
Draheimowie - nie wiem, czy z linii Joachima, mieli już co najmniej jeden zjazd rodzinny. Zjazd i ród był opisany w tygodniku "Pałuki". Mogę pomóc w kontakcie z osobą, która uczestniczyła w zjeździe.
Marzena
Szukam:Zgórski,Jankowski,Musiałowski,Wojtasik,Gabryszak,Andrzejczak,Szulczewski,Woźniak,Gryger (Gregier),Kuraszkiewicz,Grzeszkiewicz (Grzeszkowiak),Leśniewicz,Walczak,Orłowski,Tarnecki,Wiśniewski (były powiat Strzelno,okolice Skulska i Wilczyna)
Szukam:Zgórski,Jankowski,Musiałowski,Wojtasik,Gabryszak,Andrzejczak,Szulczewski,Woźniak,Gryger (Gregier),Kuraszkiewicz,Grzeszkiewicz (Grzeszkowiak),Leśniewicz,Walczak,Orłowski,Tarnecki,Wiśniewski (były powiat Strzelno,okolice Skulska i Wilczyna)
W dzisiejszym wydaniu papierowym "Pałuk" jest całostronicowy artykuł "VIII zjazd klanu Draheimów-Drajemów". Zjazd odbył się 10 i 11 września (msza w Mogilnie, część rodzinna w Przyjezierzu) przy udziale 85 osób (o 21 więcej niż 2 lata temu). Korzenie rodu wywodzą się z Niestronna (gm. Mogilno) i z Paterka (wielkopolskie). Kolejny zjazd odbędzie się w 2013 roku.
Marzena
Szanowna Pani.
Czy mogłaby Szanowna Pani skontaktować mnie z kimś, kto był na zjeździe klanu rodziny Draheimów - Drajemów ? Mój śp. Dziadek miał na nazwisko Draheim .
Czy mogłaby Szanowna Pani skontaktować mnie z kimś, kto był na zjeździe klanu rodziny Draheimów - Drajemów ? Mój śp. Dziadek miał na nazwisko Draheim .