Je recherche les traces de mes arrières grand parents maternels Jan Klimczak et de Marianna BOGACZEWSKA.
Leur fils, mon grand père Waclaw, est né en janvier 1901 à Kalisz son livret militaire indique qu'il a été incorporé en 1923 à Dąbroszyn, dans le canton de Rychwal. Puis il à probablement vécu à Grochowy ou il s'est marié en 1924 avant de rejoindre la France en 1926 ou 1927.
Sauf erreur de ma part, je ne trouve pas de trace du couple Klimczak/Bogaczewska dans la base des mariages du "Projet Posnanie" y compris en étendant les recherches vers d'autres villes (Konin, Grochowy, Rychwal)
Est que quelqu'un pourrait m'indiquer une piste. Merci par avance pour vos réponses.
Merci
Francis
Witam, dziękuję za zaakceptowanie tego forum
Szukam śladów moich pradziadków ze strony matki Jan Klimczaka i Marianna BOGACZEWSKIEJ.
Ich syn, mój dziadek Wacław urodził się w styczniu 1901 r. w Kaliszu, z akt wojskowych wynika, że został inkorporowany w 1923 r. w Dąbroszynie, w kantonie Rychwal. Potem prawdopodobnie mieszkał na Grochowach, gdzie ożenił się w 1924 roku, zanim w 1926 lub 1927 dołączył do Francji.
O ile się nie mylę, nie mogę znaleźć żadnego śladu małżeństwa Klimczak / Bogaczewska w bazie małżeństw „Projekt Posnanie” m.in. poprzez rozszerzenie poszukiwań na inne miasta (Konin, Grochowy, Rychwal)
Czy ktoś mógłby mi pokazać trop?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Franciszka